به نام خداوند جان و خرد كزين برتر انديشه بر نگذرد

تشكيلات سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان

سازمان داراي دو ركن است :

1- هيئت امنا سازمان

2- ريئس سازمان

هيئت امنا سازمان عبارتند از :

1- وزير آموزش و پرورش ( رييس هيئت امنا )

2- وزير فرهنگ و فن آوري

3- مديريت برنامه و بودجه

4- مدير عامل صدا و سيما

5- رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي كشور

6- رئيس سازمان ( دبير هيئت امنا )

7- سه نفر از شخصيت هاي علمي و فرهنگي كشور به پيشنهاد وزير آموزش و پرورش و حكم رياست جمهوري منصوب مي گردد .

در حال حاضر نيز رئيس سازمان به عهده جناب اقاي حجت الاسلام دكتر جواد اژه اي واگذار گرديد كه براي چندمين بار به عنوان رياست سازمان انتخاب شدند .

تاريخچه سازمان :

سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان در مهر ماه سال 1355 هجري شمسي در دو مركز الوند و بلوار در تهران متولد شد و توانست در اين سال 280 نفر دانش آموز را زير پوشش قرار دهد .

در سال 1356 مركز شرق تهران و مركز كرمان و در سال 1357 مركز در تهران و مركز مشهد به

مرا كز قبلي اضافه گرديدند و جمعا حدود 1000 نفر در اين مراكز مشغول به تحصيل شدند . از آنجائيكه اين مراكز در قبل از انقلاب اسلامي با اهداف استعماري و در خدمت به بيگانگان تاسيس شده بود پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران اين مراكز تعطيل گرديد . مجددا در سال 1363 مراكز سازمان با هدف بي نياز ساختن كشور از لحاظ تامين نيروهاي متخصص و سرآمد در تهران شروع به كار كرد .

در سال 1367 با گسترش مراكز سازمان در شهرهاي كرمان , اصفهان , مشهد و همدان شكل جديدي بخود گرفت و پس از آن در سال 1368 اكثريت مراكز استانهاي كشور و بعضي از شهرهاي مهم داراي چنين مراكز شدند .

در استانها مازندران در سال 1369 دو مركز استعدادهاي درخشان در مقطع راهنمايي آغاز بكار نمود كه مركز پسرانه با گزينش دانش آموزان پسر ساروي و قائمشهري در ساري و مركز دخترانه با گزينش دختران ساروي و قائمشهري در قائمشهر شروع به كار كردند .

در شهرستان بابل نيز به همت مسئولين شهر و تلاش و پيگيريهاي مستمر نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي با تاسيس دو مركز استعدادهاي درخشان موافقت گرديد .

با توجه به اينكه راهيابي دانش آموزان به اين مركز تابع شرايط خاصي است و دانش أموزان براي پذيرش , ابتدا براي شركت در آزمونهاي مربوط در آبان هر سال از طريق اوليا يا آموزشگاه خود , در صورت داشتن معدل بالاي 19 در سال چهارم ابتدايي يا دوم راهنمايي ثبت نام نمايد و معمولا در امتحان مرحله اول ورودي مقطع راهنمايي در اسفند ماه در امتحان شركت كند , اما چون موافقت تاسيس مي كرد. در شهرستان بابل حدود تابستان 1370 اعلام گرديد. برخلاف معمول آأزمون اولين دوره دانش آموزان مقطع راهنمايي بابل در يك مرحله و در تاريخ 1 / 6 / 70 برگزار و كلاسها نيز با تاخير در تاريخ 20 / 7 / 70 داير شد . ضمنا مركز پسرانه موسوم به مركز آموزشي شهيد بهشتي بابل با 48 نفر دانش آموز در يك ساختمان نوساز مربوط به آموزش و پرورش در خيابان شيخ فضل الله نوري اميركلا با مديريت آقاي محمد علي خردمند و مركز دخترانه موسوم به فرزانگان بابل در ساختمان دبيرستان شهيد مفتح بابل واقع در فلكه حمزه كلا با مديريت خانم راضيه غلامي نژاد آغاز بكار كرد .

در سالهاي بعد نيز هر ساله تعداد دو كلاس به جمع دانش آموزي اضافه شدند . در سال تحصيلي 73 – 72 دانش آموزان سال سوم راهنمايي مركزي براي راهيابي به مقطع دبيرستان با دانش آموزان واجد شرايط مدارس عادي ، در آزمون ورودي دبيرستان كشوري شركت نمودند كه در اين آزمون چهار نفر از دانش آموزان راهنمايي ما جاي خود را به دانش آموزان فعال و تازه نفس مدارس عادي داده و خود به مدارس عادي هدايت شدند .

سال تحصيلي 74- 73 سال انتخاب نظام آموزشي براي دانش آموزان سال اول دبيرستان بود كه براساس تصميم سازمان مركزي كليه دانش آموزان مراكز سراسر كشور موظف به ثبت نام در اخرين سال نظام قديم اموزشي شدند . كه دانش اموزان اول دبيرستان مركز تيزهوشان در نظام آموزشي قديم ثبت نام كردند .

در پايان سال تحصيلي 74 – 73 مديريت مركز آقاي محمد علي خردمند به افتخار بازنشستگي نائل آمدند . و آقاي مهندس حسن بهاور به جاي ايشان به اين سمت منصوب شدند و همزمان در مركز فرزانگان بابل نيز مديريت سابق جاي خود را به مديريت جديد دادند.

در سال تحصيلي 77 – 76 در كليه پايه ها يعني اول راهنمايي تا سال سوم دبيرستان در مركز دانش آموزان مشغول به تحصيل بودند . كه تعداد كل آنها به سقف خود يعني 400 نفر رسيد . و اين سال اولين دوره فارغ التحصيلان بود و اولين دوره ورود به دانشگاه ها بود كه دانش آموزان سال سوم مركز در دو رشته يعني رياضي فيزيك و علوم تجربي در كنكور سراسري بسيار خوش درخشيدند و افق روشني براي دانش آموزان سالهاي پايين تر ترسيم نمودند از سال تحصيلي 76 – 75 نظام قديم آموزشي جاي خود را به نظام جديد آموزشي داد و سال تحصيلي 78 – 77 اولين سال داير شدن مقطع پيش دانشگاهي در مر كز بود .

همزمان با فعاليتهاي آموزشي مراكز در سال 71 كلنگ احداث مراكز در زمين پنج هكتاري واقع در كيلومتر 7 خيابان كشاورز در روستاي روشن آباد زده شد كه سه فاز اين پروژه در سال 79 به پايان رسيد و در مهر سال 1380 مركز آموزشي شهيد بهشتي از اميركلا به مكان جديد انتقال يافت و مركز فرزانگان نيز در مهر سال 1381 به محل جديد يعني روشن آباد نقل مكان نمود .

اين بود فرازي بر تاريخچه مركز آموزشي شهيد بهشتي بابل از ابتدا تاكنون .

 

©Copyrighted 2003;SampadBabol.